בקמפוס עין חמד מציינים התחלת מחזור שני של הישיבה בהתפתחות מרשימה. למרות המתקפות התקשורתיות נגד הישיבה נראה שהעגלה ממשיכה בדרכה והציבור מצביע ברגליו. בכינס הפתיחה של שנת הלימודים החדשה נשא הרב ישראל רוזובסקי מנהל הישיבה דברי פתיחה נרגשים ועמד על עקרונות הישיבה שנוטעת את רגליה ביציבות מרשימה במארג העולם הישיבתי.
מודים אנחנו לך. אנו מודים לקב"ה על העבר ומתפללים על העתיד.
התכנסנו לפתיחת זמן אלול, תחילת השנה השניה של 'ישיבת דרכי חיים וקמפוס עין חמד'.
הגמרא אומרת בברכות דף לב, ע ב': תנו רבנן ארבעה צריכים חיזוק ואלו הם- תורה ומעשים טובים, תפילה ודרך ארץ.
תורה ומעשים טובים מנין? שנא' רק חזק ואמץ מאד לשמור לעשות ככל התורה. חזק- בתורה, ואמץ- במעשים טובים.
תפילה מנין? קווה אל ה' חזק ויאמץ לבך וקווה אל ה'.
דרך ארץ מנין? שנא' חזק ונתחזק בעד עמנו.
רש"י אומר במקום- צריכים חיזוק: שיתחזק אדם בהם תמיד, בכל כוחו.
דרך ארץ- אם אומן הוא לאומנתו, אם סוחר הוא לסחורתו, אם איש מלחמה למלחמו.
אלו בעצם ארבעת המטרות בהקמת הישיבה והקמפוס, ארבעת העמודים שאנו הולכים כולנו להתחזק בהם, פה בישיבת דרכי חיים וקמפוס עין חמד: תורה, תפילה, מעשים טובים ודרך ארץ.
ארבעת הדברים חשובים להצלחה של כולנו, ומובילים למטרה אחת של תורה וגדולה במקום אחד:
הנושא התורני– בו אנו ניתן דגש להצלחת ביהמ"ד (בשעות לפני הצהריים).
נושא התפילה– בו כולנו נתחזק לשמור על 3 תפילות במניין במסגרת הישיבה והקמפוס.
נושא הדרך ארץ– בו כולנו נתייגע- כמאמר המשנה "יפה ת"ת עם דרך ארץ שיגיעת שניהם משכחת עוון". נתייגע בתורה ונתייגע בלימודי החול.
ברור ומובן שבכדי להצליח בתורה ובתפילה ובד"א אנו צריכים את המעשים טובים בבחינת 'איש את רעהו יעזרו לאחיו יאמר חזק' של אהבת חברים ועזרה הדדית של כולנו. הצוות לתלמידים, של הצוות בתוכו, של התלמידים אחד עם השני, אם בחברותות בשיעורים התורניים, אם בתגבורי הלימודי חול והסיוע במטלות הקורסים.
בפרט שמגיעים למקום חדש, סביבה חדשה, חברים חדשים ועדיין לא נוצרו קשרים חברתיים, בוודאי שצריך הרבה עזרה הדדית וס"ד להתאקלמות קלה ומהירה.